Új táblával, új funkciókkal, megjelent a Metrum Referencia 17.02-es verziója

Beszámoló elemzése
Új tábla került a Tárgyévi dosszié Éves beszámoló fejezetébe. B-ELEMZ Beszámoló elemzése táblában kiemelésre kerülnek a mérleg és az eredménykimutatás azon sorai, melyek értékében jelentős változás következett be. Az egyes mérleg és eredménykimutatás sorokhoz (elemző változat esetében) akár a főkönyvi kartonokat is megtekinthetjük.

A Metrum Referencia ablakainak méretváltoztatása
Azon a felhasználóinknak, akik a Metrum Referencia programot nagyfelbontású monitorral használják, a jövőben lehetőségük van az ablakok méretezésre. Az alapablak méretének növelésével a hasznos információt tartalmazó objektumok mérete is növekszik, így adott esetben több információ jeleníthető meg egyszerre az ablakban. Az ablakok méretezhetőségének megvalósítása folyamatosan történik. A jelenlegi frissítésben az következő ablakoknál oldottuk meg a méretezhetőséget:

    Dokumentumok ablak (főablak)
    Munkaprogramok
    Éves beszámoló - főkönyvi kivonat
    Éves beszámoló - mérleg
    Éves beszámoló - eredménykimutatás
    Éves beszámoló - beszámoló elemzése

Kerekítés
Megváltoztattuk a mérleg és eredménykimutatás sorainak ezres kerekítésének módját. A jövőben nem az adott érték átírásával kerekíthetünk, hanem az értékre történő kattintásra megjelenő kis táblában adhatjuk meg a kerekítés mértékét. A kerekített értékek a jövőben a képernyőn zöld színnel jelennek meg.

Saját akták
A Saját akták Pénzmosás elleni anyagok (PMT) fejezetébe bekerült a 2019.09.27-től hatályos kamarai ellenőrzési kérdőív.
Új alfejezet: "Ügyfél-átvilágítás, korlátozó intézkedések" - itt hasznos linkek segítenek a kamarai szűrőprogram és a közzétett korlátozó intézkedések közvetlen elérésében.