Elkészült a Metrum Referencia 16.05-es verziója

Az elmúlt hetek eseményeinek hatására néhány új munkapapírt és munkaprogramot állítottunk össze.

Új ZNY-TNY Teljességi nyilatkozat (szöveg változás)
A kamarai minta 9. pontját kiegészítettük a szakértői bizottság által a COVID-19 Tudásbázisban közzétett, a teljességi nyilatkozatban szerepeltetendő ajánlásával.

ZNY-FE A vezetés nyilatkozata a vállalkozás folytatása elvének érvényesüléséről, a fordulónap utáni események hatásairól (új)
A kialakult helyzetben a vezetéstől bekérendő nyilatkozat egy lehetséges mintája.

ZNY-FEM Melléklet a vezetés nyilatkozatához (új)
Részletes szempontok a helyzet megítéléséhez.

L-FEKV A vezetés nyilatkozatának megítélése (COVID-19) (új)
A ZNY-FE vezetői nyilatkozatban foglaltak áttekintése, a következtetés levonása.

L-VFJ A könyvvizsgálói vélemény típusának alakulása a vállalkozás folytatásával összefüggésben (új)
Az új munkaprogram segít a könyvvizsgálói vélemény (jelentés) típusának meghatározásában és a lépések dokumentálásában a vállalkozás folytatása elvének érvényesülésével összefüggésben.

Saját akták/PMT – belső szabályzatminta 2020.03.06-tól (új)
A Kamara március közepén közzétette a pénzmosás megelőzésére szolgáló belső szabályzatot és útmutatót. Ezzel összefüggésben bekerültek a programba a kapcsolódó dokumentumok.

Ingyenes időszak a Metrum Webpostában
A kialakult helyzetben a könyvvizsgálói munkánkban még nagyobb szükségünk van az interneten a gyors és hatékony kommunikációra. Ehhez nyújt segítséget a Metrum Webposta, ami a regisztrációtól számítva 30 napig ingyenesen használható. Erre az időszakra 0,5 gigabyte tárhelyet is biztosítunk. (https://www.metrumwebposta.hu/)

A webposta használatával a dokumentumok e-mail közbeiktatása nélkül azonnal a kiválasztott címzetthez, ügyfélhez küldhetők. A partnertől kapott dokumentumok a Metrum Referencia programban közvetlenül a megfelelő vizsgálati területhez kerülnek be.