Dátumformátum Windows 10 alatt

A Metrum Referencia program problémamentesen fut Windows 10 operációs rendszer alatt. Bizonyos beállítások esetén azonban a program hibaüzenetet adhat.
Pl. Könyvvizsgálat létrehozásakor - bár kitöltöttük az Üzleti év időszaka mezőket - "Az üzleti év befejezése kötelező!" üzenetet kaphatunk. Ebben az esetben az operációs rendszeren módosítanunk kell a rövid dátum formátum beállítását.

Kattintson a Start gombra! > Hívja meg a Gépház menüpontot! > Kattintson az Idő és nyelv Beszéd, régió, dátum pontra! > Kattintson a Kapcsolódó beállítások alatt lévő További dátum-, idő- és területi beállítások pontra! > Hvja meg a Régió pont alatti Dátum-, idő, és számlaformátumok módosítása pontot! > Kattintson a megjelenő ablak alsó részén elhelyezkedő További beállítások menüpontra! > Válassza ki a megjelenő ablakban a Dátum tab-fület! > Kattintson be a Dátumformátum keretben a Rövid dátum formátumba! > Törölje az évet és a hónapot lezáró pont mögül a szóközt! (éééé. HH. nn helyett éééé.HH.nn) > Kattintson az Alkalmaz gombra! > Az OK gombokra kettintva zárja be a megnyitott ablakokat!